Tiramisu torta karácsonyra recept

a krémhez:
48 db babapiskóta
500 g mascarpone
400 ml tejszín
80 g porcukrot
50 ml kávé
3 evőkanál rum
az áztatáshoz:
200 ml kávé
kevés cukor (ízlés szerint)
a tetejére:
holland kakaó
A Tiramisu torta karácsonyra elkészítési módja:
A kávét elkészítjük és kihűlni hagyjuk. A krémhez szükséges kávét egy tálba tesszük a cukorral és a rummal, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és habverővel felverjük. Ezután spatulával belekeverjük a mascarponét. A kacsos tortaformába folpackot teszünk. A babapiskótához szükséges kávét kevés cukorral (mert a babiskóta is édes) egy tálba tesszük. A piskótákat megforgatjuk benne és kirakjuk vele a tortaforma alját, majd az oldalát. Beletesszük a mascarponés krémet, majd a tetejét is befedjük beáztatott piskótával és megszórjuk kakaóval. A tortát a fagyasztóba tesszük, majd tálalás előtt fél órával kivesszük. Nem szükséges lefagyasztani, a hűtőszekrényben is hűsölhet néhány órát, mielőtt elfogyasztanánk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. nov. 20. 20:10
A tiramisu torta karácsonyra elkészítési módja és hozzávalói.