Töltött tarja recept
A Töltött tarja hozzávalói:1 kg csontnélküli tarja
6 fej vöröshagyma
4 szelet toastkebnyér (szemle is lehet)
2 evőkanál magos mustár
4 dl zöldségleves (akár kockából is)
75 dkg burgonya
30 dkg cukkíni
4 paradicsom
3 ág kakukkfű
3 ek. olívaolaj
2 ek. ételsűrítő (liszt is megteszi)
2 ek tejföl
só, bors,
1 tojás
petrezselyemzöld, fogvájó, cérna
A Töltött tarja elkészítési módja:
A húst hosszanti oldalát mélyen bevágjuk. A vöröshagyma felét cikkekre, a többit és a toastkenyeret kockákra vágjuk. A hagyma- és kenyérkockákat a mustárral és a tojással elkeverjük A masszát a hús nyílásába töltjük. A zsebeket fogvájóval összetűzzük, cérnával összekötjük. A húst sóval, borssal bedörzsöljük, olajjal kikent tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Mellétesszük a hagymacikkeket, még 15 percig sütjük. A levessel felöntjük, 25 perc alatt készre sütjük. A meghámozott burgonyákat hosszában félbevágjuk, forrásban lévő sós vízben 15-20 percig főzzük. A cikkínit feldaraboljuk olajon 3 percig sütjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, 5 percig pároljuk. Sóval borssal, kakukkfűvel ízesítjük, belekeverjük a burgonyát. A húst felszeleteljük. Az ételsűrítőt a pecsenyelében csomómentesre keverjük, majd felforraljuk. Sóval borssal ízesítjük, tejföllel gazdagítjuk. A húst a zöldségekkel körítve, kevés mártással leöntve tálaljuk. Perezselyemzölddel díszítjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 23. 14:47
A töltött tarja elkészítési módja és hozzávalói.