Tejfölös -gombás zöldborsófőzelék recept
A Tejfölös -gombás zöldborsófőzelék hozzávalói:4 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
20 dkg csiperke
1 jó evőkanál liszt
zöldségléves,só,őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
A Tejfölös -gombás zöldborsófőzelék elkészítési módja:
Az olvasztott vajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított darabolt csiperkét.Felmelegítjük,kevergetve,közepes tűzön 4-5 percig tovább pároljuk,majd megszórjuk liszttel,és jól elkeverjük hogy ne legyen csomós.Felönjük annyi zöldséglevessel,hogy jó kétujjnyira ellepje,felforraljuk,majd lassú tűzön főzzük,amíg a borsó megpuhul.Közben sóval,borssal,aprított petrezselyemmel ízesítjük.Mielőtt a levennénk a tűzről,belekeverjü k az egy merőkanálnyi forró zöldséglevessel simára kevert tejfölt.Most már nem főzzük tovább,forrón tálaljuk, és megszórjuk kevés aprított petrezslyemmel. Jóétvágyat!!
Feltétnek zöldfűszerekkel ízesített ,vastag tojáslepényt kínálunk hozzá!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Zsebi74, 2007. jún. 23. 07:48
A tejfölös -gombás zöldborsófőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.