Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Tejfölös -gombás zöldborsófőzelék recept

Tejfölös -gombás zöldborsófőzelék recept

A Tejfölös -gombás zöldborsófőzelék hozzávalói:
4 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
20 dkg csiperke
1 jó evőkanál liszt
zöldségléves,só,őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl


A Tejfölös -gombás zöldborsófőzelék elkészítési módja:
Az olvasztott vajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított darabolt csiperkét.Felmelegítjük,kevergetve,közepes tűzön 4-5 percig tovább pároljuk,majd megszórjuk liszttel,és jól elkeverjük hogy ne legyen csomós.Felönjük annyi zöldséglevessel,hogy jó kétujjnyira ellepje,felforraljuk,majd lassú tűzön főzzük,amíg a borsó megpuhul.Közben sóval,borssal,aprított petrezselyemmel ízesítjük.Mielőtt a levennénk a tűzről,belekeverjü k az egy merőkanálnyi forró zöldséglevessel simára kevert tejfölt.Most már nem főzzük tovább,forrón tálaljuk, és megszórjuk kevés aprított petrezslyemmel. Jóétvágyat!!

Feltétnek zöldfűszerekkel ízesített ,vastag tojáslepényt kínálunk hozzá!


Kategória: Főzelékek receptjei


A tejfölös -gombás zöldborsófőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook