Tejszínes hagymaleves recept
A Tejszínes hagymaleves hozzávalói:1 kg hagyma
3-4 leveskocka
2 dl tejszín
15 dkg trapista sajt
15 dkg füstőlt sajt
só,bors
olaj
kenyér kockák
A Tejszínes hagymaleves elkészítési módja:
A hagymát megpucolod ,aprókocákra vágo(mint a pöri alá) bő olajan üvegesre pirítod.Felengeded annyi vízzel hogy elepje a hagymát és fedő alatt addig főzöd hogy jól megpuhuljon.Amikor ez megvan beleteszed a leveskockákat,a sót ,borsot felengeded vízzel, megvárod míg felrottyan és jöhet a tejszín.Mikor ezzel is rottyant egyet beleszórod a reszelt sajtokat,na nem az egészet :-)) csak kb 1/3 afüstöltnek is és a trapistának is.Jól elkevergeted, hogy ne álljon össze benne.Közben míg levesünk rottyangat elkészíthetjük a kenyér kockákat!:-)Én tepsire szoktam szórni és a sütőben pirítom meg!(hamarabb megvan mint kis adagokban a szendvicssütőben) Jóétvágyat!
Tálalás:sűrű levesre kenyérkockák,tetejére reszeltsajt!
Én összeszoktam keverni a két sajtot mert így bíztos jut mindenkinek mind a kettőböl! :-))
Az is bátran eheti akinek a nyars hagymától ég a gyomra,mert ettől nem fog.Én már tudom :-))
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Zsebi74, 2007. jún. 20. 07:34
A tejszínes hagymaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.