Zöldbableves csipetkével recept
A Zöldbableves csipetkével hozzávalói:50 dkg zöldbab
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 evőkanál olaj
metélőhagyma
só
1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
Csipetkéhez:
1 tojás
liszt
só
A Zöldbableves csipetkével elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vagdalt hjagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra szeletelt zöldségeket a darabkákra tördelt zöldbabbal együtt. Kevergetve kissé megpároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük 1,5 liter vízzel. Sózzuk, kis lángon puhára főzzük. Végül a hozzávalókból gyúrt tésztából apró csipetkéket szaggatunk a forrásban lévő levesbe és még 5 percig főzzük. Tetejére apróra vagdalt metélőhagymát szórunk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 2. 10:13
A zöldbableves csipetkével elkészítési módja és hozzávalói.