Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldbableves csipetkével recept

Zöldbableves csipetkével recept

A Zöldbableves csipetkével hozzávalói:
50 dkg zöldbab
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 evőkanál olaj
metélőhagyma

1 kiskanál őrölt fűszerpaprika

Csipetkéhez:
1 tojás
liszt



A Zöldbableves csipetkével elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vagdalt hjagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra szeletelt zöldségeket a darabkákra tördelt zöldbabbal együtt. Kevergetve kissé megpároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük 1,5 liter vízzel. Sózzuk, kis lángon puhára főzzük. Végül a hozzávalókból gyúrt tésztából apró csipetkéket szaggatunk a forrásban lévő levesbe és még 5 percig főzzük. Tetejére apróra vagdalt metélőhagymát szórunk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldbableves csipetkével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook