Zellerleves pikánsan recept
A Zellerleves pikánsan hozzávalói:1 közepes zellergumó
2 dl tejföl
2 dkg vaj
1/2 csomag zellerzöld
fél citrom leve
cukor
a galuskához:
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
1/2 csomag zellerzöld
só
A Zellerleves pikánsan elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott zellert kis kockákra vágjuk, és a vajban üvegesre pároljuk, majd felengedjük egy liter vízzel. Lefedve kis lángon puhára főzzük. Közben a felvert tojást simára keverjük a liszttel, egy csipet sóval meg a finomra vágott zellerzölddel, majd a forrásban lévő levesbe apró galuskákat szaggatva megfőzzük. Végül az egy kevés levessel simára kevert tejföllel gazdagítjuk, megszórjuk a finomra vágott zellerzölddel, és jól összeforraljuk. A forró levest egy csipet cukorral meg a citrom kifacsart levével pikánssá ízesítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. júl. 3. 11:31
A zellerleves pikánsan elkészítési módja és hozzávalói.