Gyors zöldséges egytálétel recept
A Gyors zöldséges egytálétel hozzávalói:40 dkg brokkoli
30 dkg póréhagyma
20 dkg sárgarépa
6 tojás
2 dl tej
8 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
1 lila hagyma
8 dkg zöldborsó (friss vagy mirelit)
8 dkg csemegekukorica (mirelit vagy konzerv)
só, frissen őrölt fekete bors
a tál kikenéséhez kevés margarin
A Gyors zöldséges egytálétel elkészítési módja:
A brokkolit apró rózsákra osztjuk, a szárát meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát, a sárgarépát felkarikázzuk. A répát a brokkolidarabkákkal együtt forrásban lévő, enyhén sós vízben 2-3 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolirózsákat és a pórét, s újra felforraljuk. Kb. 2 perc főzés után a zöldségeket leszűrjük, lecsöpögtetjük. A tojást összekeverjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőport és a szerecsendiót a lisztbe vegyítjük, majd kanalanként a tojásos keverékbe dolgozzuk, és állni hagyjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, elosztjuk benne az előfőzött zöldségeket. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 5 percig sütjük. A hagymát vékony cikkekre vágjuk. A mirelit borsót, a kukoricát felengedjük (a konzervet lecsöpögtetjük), és a hagymával együtt a tálba szórjuk. Rámerjük a tésztát a zöldségekre, és további kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jan. 24. 07:14
A gyors zöldséges egytálétel elkészítési módja és hozzávalói.