Spenóttal, sajttal töltött gombafejek recept
A Spenóttal, sajttal töltött gombafejek hozzávalói:12 fej nagyobb gomba
20 dkg friss spenótlevél vagy 1 konzerv spenót
15 dkg brie sajt
10 dkg fenyőmag
2 evőkanál olívaolaj
A Spenóttal, sajttal töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk, a spóráit kivágjuk. A sajtot fél cm-es kockákra vágjuk. A spenótot leforrázzuk (forrásban lévő vízben 15 másodperc), majd jeges vízbe tesszük. Leszűrjük, kinyomkodjuk belőle a vizet, egy tálba tesszük, S hozzáadjuk a felkockázott sajtot, a megpirított fenyőmagot, sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál olívaolajjal jól összeforgatjuk. A gombafejeket sütőlemezre tesszük, enyhén megsózzuk, és a tölteléket a tetejükre halmozzuk. Előmelegített 150 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jan. 7. 07:08
A spenóttal, sajttal töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.