Orosz húsleves recept
Az Orosz húsleves hozzávalói:1 kisebb csülök
20 dkg sertésvese
15 dkg sertéscsont
5 dkg vöröshagyma
25 dkg ecetes uborka
10 dkg gomba
10 dkg zeller
10 dkg sóska vagy spenót
5 dkg fokhagyma
0,5 dl olaj
1 dl tejszín
3 db tojássárgája
2 dkg só, 5 g törött bors
1 csomó zöldpetrezselyem
Az Orosz húsleves elkészítési módja:
A csülköt hideg vízben feltesszük főni, és puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd metéltre vágjuk. A vesét lapjára fektetjük, hosszában kettévágjuk, belsejéből kivágjuk a vezetékeket, majd megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A csontot megmossuk, a csíkokra vágott vesével együtt leforrázzuk, majd leszűrjük. A zöldségeket és a gombát metéltekre vágjuk. A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Az ecetes uborkát szintén metéltre vágjuk. A pirított hagymához hozzáadjuk a vesét, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadva az ecetes uborkát, a zellert és a gombát, erős tűzön lepirítjuk az egészet. Felengedjük kb. 2 liter főzőlével amiben a csülök főtt, beletesszük a leforrázott sertéscsontot, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, fokhagymával, és az egészet puhára főzzük. Hozzáadjuk a metéltre vágott sóskát vagy spenótot, valamint a kockára vágott csülökhúst, aztán lassú forralással 10 percig főzzük. Közben a tojássárgákkel összekevert tejszínnel dúsítjuk a levest. Tálalás előtt megkóstoljuk, ha szükséges, utána ízesítjük. Forrón tálaljuk. Tetejét finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jan. 4. 07:07
Az orosz húsleves elkészítési módja és hozzávalói.