Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Újévi finom lencsesaláta recept

Újévi finom lencsesaláta recept

Az Újévi finom lencsesaláta hozzávalói:
25 dkg lencse
3 db szegfűszeg
1 közepes fej vöröshagyma
1 ek só
75 g virsli (lehetőleg roppanós, juhbeles)
10 dkg marhahús (füstölt-főtt marhanyelv)
3 közepes db újhagyma
4 ek majonéz (házi!)
5 ek tejföl
4 db salátalevél
1 db főtt tojás


Az Újévi finom lencsesaláta elkészítési módja:
A lencsét 1 órára hideg vízbe áztatjuk,de tovabb ne aztasuk mert syetayik,es fozees kozben szetmegy. Egy lábasban 1 ek sóval feltesszük főzni az egész fej megtisztított hagymát és a szegfűszeget , majd a lencsét a forrásban lévő vízbe szórjuk, és es megfozzuk,kb 10 perc. A hagymát és a szegfűszeget eltávolítjuk, a lencsét leszűrjük, és legalább langyosra hűtjük. Egy tálban összekeverjük a majonézt a tejföllel, majd hozzáadjuk a lencsét, a karikára vágott megfőtt virslit, a karikára aprított újhagymát, valamint a kockára vágott füstölt marhanyelvet. Ízlés szerint sózzuk. A tálaláshoz egy salátás tálkát kibélelünk egy-egy fejes saláta levéllel, és abba halmozunk a lencsesalátából, majd a tetejére 2-3 karika főtt tojást helyezünk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Újévi finom lencsesaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook