Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Sonkás-gombás töltött pizza recept

Sonkás-gombás töltött pizza recept

Elkészítési idő 90 perc

A Sonkás-gombás töltött pizza hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt
1/2 teáskanál só
2,5 dkg élesztő
1 dl olívaolaj
2,5 dl langyos víz

A töltelékhez:
50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
20 dkg sonka
2 db paradicsom
15 dkg reszelt sajt
bazsalikom
pizzakrém

A tetejére:
15 dkg reszelt sajt
olívaolaj


Sonkás-gombás töltött pizza

A Sonkás-gombás töltött pizza elkészítési módja:
A lisztet a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olívaolajat, és a langyos vízzel összegyúrjuk. Letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, az apróra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, és fedő alatt puhára sütjük. Ízesítjük oregánóval és bazsalikommal. A sülés vége felé a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni. A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, 2 részre osztjuk. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. Az egyik cipót kisodorjuk, és a tepsibe helyezzük. Pizzakrémmel megkenjük úgy, hogy a széleinél 1,5 cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük. A tölteléket rátesszük, és befedjük a másik kinyújtott lappal. Reszelt sajttal megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. A megvizezett részeknél a felső lapot rányomkodjuk, hogy összeragadjon. Előmelegített sütőben sütjük.

Nagyon finom akkor is, ha marad belőle, nem szárad ki a töltött pizzánk, élvezhető másnap is.


Kategória: Pizzák receptjei


A sonkás-gombás töltött pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook