Sonkás-gombás töltött pizza recept
90 perc
A Sonkás-gombás töltött pizza hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt
1/2 teáskanál só
2,5 dkg élesztő
1 dl olívaolaj
2,5 dl langyos víz
A töltelékhez:
50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
20 dkg sonka
2 db paradicsom
15 dkg reszelt sajt
bazsalikom
pizzakrém
A tetejére:
15 dkg reszelt sajt
olívaolaj
A Sonkás-gombás töltött pizza elkészítési módja:
A lisztet a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olívaolajat, és a langyos vízzel összegyúrjuk. Letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, az apróra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, és fedő alatt puhára sütjük. Ízesítjük oregánóval és bazsalikommal. A sülés vége felé a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni. A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, 2 részre osztjuk. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. Az egyik cipót kisodorjuk, és a tepsibe helyezzük. Pizzakrémmel megkenjük úgy, hogy a széleinél 1,5 cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük. A tölteléket rátesszük, és befedjük a másik kinyújtott lappal. Reszelt sajttal megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. A megvizezett részeknél a felső lapot rányomkodjuk, hogy összeragadjon. Előmelegített sütőben sütjük.
Nagyon finom akkor is, ha marad belőle, nem szárad ki a töltött pizzánk, élvezhető másnap is.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. jan. 24. 22:28
A sonkás-gombás töltött pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.