Fazékban sült pizza recept
A Fazékban sült pizza hozzávalói:Szükségünk lesz: pizzalapokra
paradicsomszószra
pepperonira
azaz csípős ízesítésű szalámira
vagy kolbászra
és 300 gramm mozzarellára.
A Fazékban sült pizza elkészítési módja:
Nem kell megijedni a ránk váró feladattól, ugyanis csak egyedül az lehet kissé nehézkes, hogy a lapokból akkora méretű köröket vágjunk ki, mint a fazekunk szája, de ebben segít az edényre illeszkedő fedő, csak rá kell helyezni a tésztára és körbe kell vágni. Miután ezzel megvagyunk, akkor sütőpapírral béleljük ki a fazekat, majd rakjuk bele az első tésztaréteget. Erre pedig jöhet a paradicsomszósz, a mozzarela, és a felvágott pepperoni. Ha ezekből van bőven, nem muszáj spórolni, hiszen minél vastagabb a két szint közötti töltelék, annál finomabb és kiadósabb lesz a pizzánk. A következő két rétegnél is így kell eljárni. Jöhet a sütés, 25-30 perc alatt el is készül, ezt a finom, ropogósra sült teteje fogja jelezni. A sütőpapír segítségével vegyük ki pizzánkat a fazékból, majd óvatosan vágjuk fel szeletekre.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. jan. 18. 21:06
A fazékban sült pizza elkészítési módja és hozzávalói.