Bajor burgonyasaláta paradicsommal recept
A Bajor burgonyasaláta paradicsommal hozzávalói:1 kg közepes krumpli
2 szál újhagyma
2 fej lilahagyma
5 dkg húsos szalonna
25 dkg mini paradicsom
1 csokor snidling
4 evőkanál olaj
1 dl húsleves kockából
6 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál magos mustár
1/2 teáskanál méz
A Bajor burgonyasaláta paradicsommal elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük. Ezután leszűrjük, meghámozzuk, szeletekre vágjuk. Közben az újhagymát és a lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A szalonnát is kis darabokra vagdaljuk. A paradicsomokat megmossuk, kettévágjuk. A snidlinget leöblítjük, szárazra rázzuk, felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, és 3-4 perc alatt, közepes tűzön megpirítjuk benne a szalonnát. Ráöntjük a levest, az ecetet, elkeverjük, és egy nagy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a mézet, sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát, a hagymát, az újhagymát, a paradicsomot és a snidlinget az ecetes lébe forgatjuk, és legalább 1 órát állni hagyjuk. Tálalás előtt még sóval, borssal ízesíthetjük, ha szükséges.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2016. jan. 15. 19:54
A bajor burgonyasaláta paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.