Egyszerű meggyes-pudingos szelet recept
60 perc
Az Egyszerű meggyes-pudingos szelet hozzávalói:
40 dkg liszt
1 evőkanál kakaó
30 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
40 dkg margarin
1 db tojás
1 üveg meggybefőtt (magozott)
1 db bonbonmeggy aroma
20 dkg babapiskóta (kerek)
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
1 tábla tortabevonó
1 kevés tej
Az Egyszerű meggyes-pudingos szelet elkészítési módja:
1. A tésztához a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a kristálycukor és a margarin felét + a tojást összegyúrjuk, majd két egyenlő részre vesszük, kinyújtjuk és kilisztezett tepsiben készre sütjük őket. 2. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, majd még melegen belekeverünk 15 dkg kristálycukrot és kihűtjük a krémet. 3. Ha kihűlt a krém, hozzáadjuk a margarin másik felét és az aromát, majd habosra keverjük. A kész krémhez hozzáadjuk a magozott meggyet és óvatosan összekeverjük. A kerek babapiskótát a krémhez adjuk, és pár percig hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát. 4. Ezután az egyik barna lapot egy mélyebb tepsibe tesszük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal. A mázhoz a csokit kevés tejjel felolvasztjuk és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Tálaláskor meggyel díszíthetjük. Igazán finom és mutatós sütemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2016. jan. 18. 15:37
Az egyszerű meggyes-pudingos szelet elkészítési módja és hozzávalói.