Bódvarákói juhtúrós leves recept


1,5 liter víz
2 fej vöröshagyma
só
1 kiskanál csemege fűszerpaprika
él kiskanál frissen törött kömény
15 dkg juhtúró
1 dl tejföl
2 szelet barna kenyér
1 evőkanál disznózsír
A tálaláshoz: metélőhagyma
A Bódvarákói juhtúrós leves elkészítési módja:
A vöröshagymát karikára vágjuk, a vízbe rakjuk és főzzük. Közben hozzá tesszük a sót, a köményt és a fűszerpaprikát. Addig főzzük amíg a hagyma puha lesz. Közben a juhtúrót kikeverjük a tejföllel, leöntjük a forró, átszűrt vöröshagyma főzetével. A kész levest ízesítjük apróra vágott metélőhagymával. A kenyeret kockára vágjuk, forró zsíron megpirítjuk, és tálaláskor a levesbe szórjuk. A leves burgonyával is készíthető.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. ápr. 4. 17:22
A bódvarákói juhtúrós leves elkészítési módja és hozzávalói.