Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mátrai borzaska egyszerűen recept

Mátrai borzaska egyszerűen recept

Elkészítési idő 45 perc

A Mátrai borzaska egyszerűen hozzávalói:
4 szelet sertéskaraj
2-3 nagy szem burgonya
1-2 db tojás 3-4 evőkanál liszt
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár (2 dl) tejföl
20 dkg trappista sajt
reszelve vagy szeletelve
Ízlés szerint: só
őrölt fekete bors


A Mátrai borzaska egyszerűen elkészítési módja:
A húst kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük, majd hagyjuk egy fél óráig állni, amíg levet ereszt. Ekkor a levet a burgonyából kinyomkodjuk és tálba tesszük A trappista sajtot is lereszeljük, keveset tálba teszünk, majd mindkettőhöz hozzáadjuk a tojást, a sót, az őrölt fekete borsot és annyi lisztet, hogy tócsni szerű állaga legyen. A massza egy részéből pogácsákat is formázhatunk, amit külön kisütünk Ezután a húst a lisztbe, majd a masszába forgatjuk és közepesen forró mangalica zsírban kisütjük. Ha elkészültünk a húst tűzálló tálba rakjuk, megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk sajttal és a sütőbe tolva addig sütjük, ameddig a rátett trappista sajt ráolvad, Tálaljuk hozzá illő salátával


Kategória: Húsételek receptjei


A mátrai borzaska egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook