Vendégváró baconban recept
45 perc
A Vendégváró baconban hozzávalói:
45 dkg darált sertéshús
15 dkg füstölt sonka darálva
10 dkg nagy szemű zabpehely
20 szelet bacon
1 nagy fej vöröshagyma
4-6 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint: csemege fűszerpaprika
késhegynyi csípős őrölt paprika
só
őrölt fekete bors
1 kiskanál morzsolt majoránna.
A Vendégváró baconban elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk és lereszeljük, a fokhagymát egészen apró kockákra vágjuk. A darált sertéshús összekeverjük a vöröshagymával, a fokhagymával, a nagy szemű zabpehellyel, a felütött tojással és a fűszerekkel, majd a masszát 30-40 percig pihentetjük. Ezután vizes kézzel kis golyókat formázunk és mindegyiket egy-egy szelet baconba csomagoljuk. A golyókat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a szalonna jó ropogósra sül. Adható hozzá köret is, de tálalhatjuk fogpiszkálóra felszúrva is.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. jan. 18. 18:00
A vendégváró baconban elkészítési módja és hozzávalói.