Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Vendégváró baconban recept

Vendégváró baconban recept

Elkészítési idő 45 perc

A Vendégváró baconban hozzávalói:
45 dkg darált sertéshús
15 dkg füstölt sonka darálva
10 dkg nagy szemű zabpehely
20 szelet bacon
1 nagy fej vöröshagyma
4-6 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint: csemege fűszerpaprika
késhegynyi csípős őrölt paprika

őrölt fekete bors
1 kiskanál morzsolt majoránna.


A Vendégváró baconban elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk és lereszeljük, a fokhagymát egészen apró kockákra vágjuk. A darált sertéshús összekeverjük a vöröshagymával, a fokhagymával, a nagy szemű zabpehellyel, a felütött tojással és a fűszerekkel, majd a masszát 30-40 percig pihentetjük. Ezután vizes kézzel kis golyókat formázunk és mindegyiket egy-egy szelet baconba csomagoljuk. A golyókat sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg a szalonna jó ropogósra sül. Adható hozzá köret is, de tálalhatjuk fogpiszkálóra felszúrva is.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A vendégváró baconban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook