Sonkatekercs aszkipban recept
A Sonkatekercs aszkipban hozzávalói:8 vékony szelet gépsonka
20 dkg juhtúró
3 evőkanál reszelt ecetes torma
40 dkg franciasaláta
1 evőkanál zselatinpor
3 dl húsleves (lehet kockából is)
A Sonkatekercs aszkipban elkészítési módja:
A zselatint föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába öntjük fél centi vastagon. A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és fölcsavarjuk. A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük. A maradék aszpikot, ha szükséges, meglangyosítjuk és a franciasalátához keverjük, majd a sonkatekercsekre simítjuk. Legalább egy napig hűtőben dermesztjük, majd a formából kiborítva, zöldségekkel díszítve kínáljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jan. 13. 07:10
A sonkatekercs aszkipban elkészítési módja és hozzávalói.