Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Fetás-mentás padlizsánsaláta recept

Fetás-mentás padlizsánsaláta recept

A Fetás-mentás padlizsánsaláta hozzávalói:
2 darab közepes padlizsán
20 dkg feta sajt
10-15 darab friss mentalevél
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál pirospaprika
3 evőkanál édes fehér balzsamecet
1 dl napraforgóolaj
1 dl extra szűz olívaolaj


A Fetás-mentás padlizsánsaláta elkészítési módja:
A padlizsánokat vágjuk apró kockákra, teflonserpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg. A fetát is kockázzuk fel azonos méretűre, és óvatosan forgassuk össze a kihűlt padlizsánkockákkal. Az olajokat keverjük össze, tegyük bele a paprikát, keverjük hozzá a felaprított fokhagymákat, az ecetet és a felaprított mentát. Öntsük az olajat a padlizsánra, majd hűtőben érleljük egy éjszakán át.

Pirítósra szedhetjük, vagy húshoz köretnek kínálhatjuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A fetás-mentás padlizsánsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook