Fetás-mentás padlizsánsaláta recept
A Fetás-mentás padlizsánsaláta hozzávalói:2 darab közepes padlizsán
20 dkg feta sajt
10-15 darab friss mentalevél
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál pirospaprika
3 evőkanál édes fehér balzsamecet
1 dl napraforgóolaj
1 dl extra szűz olívaolaj
A Fetás-mentás padlizsánsaláta elkészítési módja:
A padlizsánokat vágjuk apró kockákra, teflonserpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg. A fetát is kockázzuk fel azonos méretűre, és óvatosan forgassuk össze a kihűlt padlizsánkockákkal. Az olajokat keverjük össze, tegyük bele a paprikát, keverjük hozzá a felaprított fokhagymákat, az ecetet és a felaprított mentát. Öntsük az olajat a padlizsánra, majd hűtőben érleljük egy éjszakán át.
Pirítósra szedhetjük, vagy húshoz köretnek kínálhatjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jan. 12. 07:09
A fetás-mentás padlizsánsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.