Tejfölös malaccsülök recept
A Tejfölös malaccsülök hozzávalói:1 kg malaccsülök
10-10 dkg sárgarépa és fehérrépa
fél csokor petrezselyemzöld
5 dkg zsír
őrölt bors
2 dl tejföl
2 evőkanál citromlé.
só liszt
A Tejfölös malaccsülök elkészítési módja:
A csülköt kicsontozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, forró vízzel leforrázzuk, lecsöpögtetjük. Felhevítjük a zsír felét, megpirítjuk rajta a húst, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és fehérrépát, amikkel puhára pároljuk. Szűrőkanállal kiszedjük a zöldségeket, félretesszük. A maradék zsíron megfuttatjuk a lisztet, megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel, felengedjük kevés vízzel, és csomómentesre dolgozzuk. A húshoz adjuk, jól kiforraljuk, belekeverjük a tejfölt és citromlével ízesítjük. Párolt rizzsel kínáljuk. Mellétesszük a zöldségeket is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jan. 10. 07:09
A tejfölös malaccsülök elkészítési módja és hozzávalói.