Egyben sült mustáros karaj recept
Az Egyben sült mustáros karaj hozzávalói:1,5 kg csontozott rövidkaraj
15 dkg erdélyi szalonna
30 dkg lángolt kolbász
2 közepes fej vöröshagyma felkarikázva
só, bors, magyaros fűszerkeverék ízlés szerint
3 evőkanál mustár
Az Egyben sült mustáros karaj elkészítési módja:
Egy magas falú sütőedényt kibélelünk alufóliával úgy, hogy bele tudjuk csomagolni a húst. A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben. A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából, sózzuk, borsozzuk. Fűszerkeverékkel megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük. Kis vizet öntünk köré, becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe. Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon. Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a szaftjával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jan. 8. 07:08
Az egyben sült mustáros karaj elkészítési módja és hozzávalói.