Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Egyben sült karaj 2. - mustáros recept

Egyben sült karaj 2. - mustáros recept

Az Egyben sült karaj 2. - mustáros hozzávalói:
1.5 kg sertés rövidkaraj (csontozott)
15 dkg erdélyi szalonna
30 dkg kolbász
2 közepes fej vöröshagyma (felkarikázva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint (vagy húsvarázs )
3 ek mustár


Az Egyben sült karaj 2. - mustáros elkészítési módja:
Egy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst. A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben. A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából is, sózzuk, borsozzuk. Húsvarázzsal megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük. Kis vizet öntünk köré, majd becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe. Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon! Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a szaftjával (ha nem sült le). sütési hőfok: 180°C


Kategória: Húsételek receptjei


Az egyben sült karaj 2. - mustáros elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook