Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtos karaj tepsiben recept

Sajtos karaj tepsiben recept

A Sajtos karaj tepsiben hozzávalói:
1.2 kg sertés rövidkaraj (10-12 szelet)
12 szelet bacon
20 dkg finomliszt (a panírozáshoz)
3 dl tejföl
5 dkg vaj
4 ek olívaolaj
1 dl víz
20 dkg edami sajt (vagy trappista)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint


A Sajtos karaj tepsiben elkészítési módja:
A karajszeleteket mossuk, sózzuk, és klopfoljuk szép vékonyra. Egy széles tálat szórjunk meg bőven liszttel, a fűszereket keverjük hozzá, a hússzeleteket ebben forgassuk meg. Keressünk egy nagyobb tepsit, aminek az aljára csipkedjünk pár vajdarabkát, majd egymás mellé helyezzük el először a bacont, utána a hússzeleteket. Minden szelet tetejére tegyünk egy nagy kanál tejfölt, és oszlassuk el rajtuk egyenletesen, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Reszelt sajttal és friss borssal szórjuk meg a rakottas tetejét, 1 dl vizet öntsünk alá, fóliázzuk be és tegyük (200 fokra) előmelegített sütőbe. Fél óra múltán vegyük le a fóliát, és süssük aranybarnára a tetejét. Tálaljuk rizzsel, sült krumplival vagy csak salátával. Jó étvágyat hozzá! sütési hőfok: 200°C sütési mód: hőlégkeveréses


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtos karaj tepsiben elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook