Vaníliás kókuszkocka recept
A Vaníliás kókuszkocka hozzávalói:1 bögre liszt
1 bögre kókuszreszelék
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 cs sütőpor
Krémhez:
4 dl tej
1 vaníliás pudingpor
5 ek cukor
20 dkg vaj
A Vaníliás kókuszkocka elkészítési módja:
Az alapanyagokat összekeverjük csomómentesre, és kivajazott és lisztezett/teflonos tepsibe (kisebbbe, kb. A4-es méretűbe) vagy tortaformába öntjük. Kb. 20-30 perc alatt 180 fokon arany színűre sütjük. Szigorúan megvárjuk, hogy kihűljön, mielőtt kivesszük a tepsiből/tortaformából. Középen kettévágjuk, hogy 2 lapot kapjunk. Lehet 2 részletben is sütni, úgy nem kell átvágni. Krém elkészítése: A 4 deci tejet a pudinporral csomómentesre keverjük, megfőzzük, ha kész, tűzről levéve néha megkeverve langyosra hagyjuk hűlni. Eközben a vajat a cukorral habosra keverjük. Ha már langyosra hűlt a puding, habverővel hozzákeverjük a cukros margarint. Összeállítás: Megkenjük vastagon az alsó lapot, ráhelyezzük a felsőt, majd azt is vékonyan megkenjük. Kockára vágjuk. Díszítésként megszórhatjuk kókuszreszelékkel. sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. jan. 1. 11:58
A vaníliás kókuszkocka elkészítési módja és hozzávalói.