Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rebarbararétegek recept

Rebarbararétegek recept

A Rebarbararétegek hozzávalói:
50 dkg rebarbara,
35 dkg tehéntúró,
15 dkg méz,
2 evőkanál tej,
1 evőkanál zselatin,
1 citrom reszelt héja,
fél rúd vanília,
őrölt fahéj


A Rebarbararétegek elkészítési módja:
A rebarbarát megtisztítjuk és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejét kikaparjuk és félretesszük. A rudat a főzővízbe tesszük. Amikor a reberbara megfőtt, a víz felét leöntjük, a maradékban pedig feloldjuk a zselatint. A rebarbarát villával kissé összetörjük és belekeverjük a mézet meg a fahéjat. Hűlni hagyjuk. A tehéntúrót átpasszírozzuk, kikeverjük a tejjel és a reszelt citromhéjjal. Amikor a reberbarapüré dermedni kezd, üvegpoharakba rétegezzük a túróval


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rebarbararétegek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook