Tonhalsaláta recept
A Tonhalsaláta hozzávalói:fél fejes saláta,
3 nagyobb retek,
2-3 paradicsom,
1 csípős paprika,
1 lilahagyma,
1 doboz tonhalkonzerv,
1 doboz tőkehalmáj konzerv
só, olívaolaj, citromlé
A Tonhalsaláta elkészítési módja:
A salátát összetépkedjük, a retket és a paradicsomot kockára,a paprikát karikára vágjuk. A hagymát vékonyra szeleteljük és egy kicsit besózzuk, állni hagyjuk. Egy tálban összevegyítjük a hozzávalókat, tetejére tesszük a halat és a májat. Meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, épp csak beleforgatjuk a zöldségkeverékbe. Hűtve fogyasztjuk, lehet pirítóst is mellé adni.
A halról az olajat papírtörlőn itatom fel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: spatifillum, 2008. máj. 16. 15:32
A tonhalsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.