Hagymás spätzle recept
A Hagymás spätzle hozzávalói:35 dkg liszt
4 tojás
2 vöröshagyma
zsemlemorzsa
olaj, só, víz
A Hagymás spätzle elkészítési módja:
A lisztet összedolgozzuk a tojásokkal, kb. 1 dl hideg vízzel. Forró, sós vízbe hosszú csíkokat szaggatunk vizes deszkáról vizes késsel. Mikor a tészta feljön a víz tetejére, kiszedjük, leöblítjük. A vöröshagymát vékonyra szeleteljük, olajon üvegesre dinszteljük.Beleteszem egy előmelegített tepsibe, elkeverem a még meleg spaetzlével és megszórom pirított zsemlemorzsával. Tálalásig langyos sütőben tartom.
Hidegen is jó. Nem piros színű, mint a grenadírmars, de szerintem érdemes kipróbálni.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: spatifillum, 2007. szept. 24. 17:27
A hagymás spätzle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.