Tarkabarka omlett recept
A Tarkabarka omlett hozzávalói:20 dkg orsótészta
1 doboz kukoricakonzerv
2 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kaliforninai paprika
20 dkg füstölt kolbász
15 dkg zöldborsó
4 tojás
1,5 dl tej
só, bors, olaj
A Tarkabarka omlett elkészítési módja:
A tésztát forró, sós vízben megfőzzük. Közben a kukorica levét leszűrjük, a hagymákat felaprítjuk, a paprikát apró kockákra vágjuk. A kolbászt felszeleteljük, kevés olajon átsütjük. Hozzáadjuk a a vörös,-és fokhagymát, kicsit pároljuk, majd a kukoricát, a borsót és a paprikát is beletesszük. Tovább pároljuk. Felverjük a tojásokat a tejjel.Sózzuk, borsozzuk. A főtt tészta után ráöntjük a keveréket is a zöldségekre. Kicsit még sütjük, hogy rántotta állaga legyen.
Lehet még szerecsendióval, snidlinggel, oregánóval ízesíteni.
Változat:kukorica helyett egy marék lóbabot főztem hozzá, zöldborsó helyett 35 dkg zöldhüvelyű zöldbabot. Színes durumtésztát vettem, szerintem nemcsak a színe, talán az íze is jobb, mint az eredeti recept.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: spatifillum, 2008. febr. 9. 19:42
A tarkabarka omlett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.