Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott hagymás csirke recept

Rakott hagymás csirke recept

A Rakott hagymás csirke hozzávalói:
- 1 nagyobb csirke
- 1 kg burgonya
- 20 dkg zöldpaprika
- 2d dkg paradicsom
- 4 fej lilahagyma
- 5 dkg zsír vagy olaj
- 5 dl tejföl
- 1 kávéskanál paprika
- só


A Rakott hagymás csirke elkészítési módja:
A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk (készíthetjük csirkecombból vagy csirkemellből is), és besózzuk. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A zöldpaprikát (csumázás után) és a paradicsomot ugyancsak felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, majd rétegenként elhelyezzük a burgonyát, a csirkehúst, a paprikát, a paradicsomot, hagymaszeleteket rakunk rá, gyengén sózzuk, és tejföllel meglocsoljuk. A tetejére egy sor burgonya kerül. Ráöntjük a maradék tejfölt és zsírt, és a sütőben lefedve kb. 1/2 óráig sütjük, hogy a levét elfője, továbbá fedő nélkül, míg a hús és a burgonya jól megpuhul.


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott hagymás csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook