Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csípős-savanyú leves/Wang mestertől/ recept

Csípős-savanyú leves/Wang mestertől/ recept

A Csípős-savanyú leves/Wang mestertől/ hozzávalói:
Hozzávalók 1 főre:
zúzott erős paprika (az Erős Pista tökéletes),
napraforgóolaj,
1-2 gerezd fokhagyma,
bors,
só,
étkezési keményítő,
1 tojás,
sárgarépa,
fafül gomba,
tofu,
szójababcsíra,
füstölt/sült/főtt hús (lehetőleg kacsamell)
víz,
ecet


A Csípős-savanyú leves/Wang mestertől/ elkészítési módja:
1. Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3mm) a fokhagymát, sárgarépát, beáztatott fafül gombát, a tofut és a húst. 2. Villával felverjük a tojást. 3. Feloldunk kb. 2 evőkanál keményítőt legalább háromszor annyi vízben. 4. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntünk kb. 4 cl olajat. Ebben az esetben elég enyhén felforralni az olajat, az extrém hőfok veszélyes lehet. 5. Beleöntjük a forró olajba az Erős Pistát és a fokhagymát. Enyhén átsütjük (gyors folyamat, a fokhagyma könnyen eléghet!). Ezt a keveréket kiöntjük egy tányérba. 6. Vizet forralunk a wokban. 7. A forró, de még nem zubogó vízbe beleöntjük a felaprított alapanyagokat, néhány percig (kb. 3perc) kevergetve főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk. 8. Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítőt. 9. Belekeverjük a felvert tojást, közben gyorsan, körkörösen kavargatjuk, hogy a tojás szép, hosszúkás legyen, ne pedig darabos. 10. A leveshez ízlés szerint adunk az erőspaprika-fokhagyma-olaj trióból. 11. A végén kerül bele az ecet, ízlés szerint.

A leveshez teteszőleges húst használhatunk.
- A szárított fafüle gombát vízbe kell áztatni kb. 15 percig, mielőtt bármilyen akcióba lendülnénk vele


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csípős-savanyú leves/wang mestertől/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook