Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ázsiai leves recept

Ázsiai leves recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Ázsiai leves hozzávalói:
Zúzott erős paprika (az Erős Pista tökéletes)
Napraforgóolaj
Fokhagyma (2-3 gerezd)
Bors (őrölt – fehér/fekete is jó)

Étkezési keményítő (kínai, de jó a kukorica, burgonyakeményítő is)
1 tojás
Sárgarépa
Fafüle gomba
Tofu
Bambusz
Szójabab-csíra
Füstölt/ sült/ főtt hús (lehetőleg kacsamell)
Víz
Ecet (10%-os a legjobb)
Na-glutamát (kínai só)


Az Ázsiai leves elkészítési módja:
1. Felaprítjuk egészen kis darabokra (kb. 3x3x3mm) a FOKHAGYMÁT, a SÁRGARÉPÁT, a FAFÜLE GOMBÁT, a BAMBUSZT, a TOFUT és a HÚST. 2. Felverjük enyhén a TOJÁST. 3. Feloldunk kb. 2 evőkanál KEMÉNYÍTŐT legalább háromszor annyi vízben. 4. Felforrósítjuk a wokot (hogy az esetlegesen benne maradt víz elpárologjon), beleöntjük a NAPRAFORGÓOLAJAT (kb. 4 cl). Ebben az esetben elég enyhén felforralni az olajat, az extrém hőfok veszélyes lehet. 5. Beleöntjük a nem túl forró olajba az ERŐS PAPRIKÁT és a FOKHAGYMÁT. Enyhén átsütjük (gyors folyamat, a fokhagyma könnyen eléghet!). Ezt a keveréket kiöntjük egy tányérba. 6. Elmossuk a wokot. 7. VIZET forralunk a tiszta wokban. 8. A forró, de még nem zubogó vízbe beleöntjük a felaprított SÁRGARÉPÁT, a FAFÜLE GOMBÁT, a BAMBUSZT, a TOFUT (ezt el is hagyhatjuk) és a HÚST. Néhány percig (kb. 3) kevergetjük. Közben sózzuk, borsozzuk, de mindig csak „keveset”. 9. Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítőt, majd egy csipet Na-glutatmátot. 10. Belekeverjük a FELVERT TOJÁST. Gyorsan, körkörösen kavargatjuk, hogy a tojás szép, hosszúkás legyen, ne pedig darabos. 11. A levest hozzáadjuk az erőspaprika-fokhagyma-olaj trióba. 12. Általában a végén kerül bele az ECET, ízlés szerint. Lehet korábban is beletenni az ecetet. 13. KÉSZ, LEHET TÁLALNI!

A felhasznált hús lehet tetszőleges állaté.
A szárított fafüle gombát meleg (de nem forró) vízbe kell áztatni kb. 15 percig, mielőtt bármilyen akcióba lendülnénk vele. A Na glutamátot ez esetben akár el is hagyhatjuk – az ízek itt rendkívül erősek, intenzívek.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Ázsiai leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook