"Hajrá leves..." recept
20 perc
Kalóriaszegény
A "Hajrá leves..." hozzávalói:
2 közepes db burgonya
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
0.5 csomag zöldspárga
5 dkg zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
0.5 csokor petrezselyem
10 dkg tészta (csillagtészta)
2 l víz
1 teáskanál só
A "Hajrá leves..." elkészítési módja:
Megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát nagyobb kockákra vágjuk, a répaféléket vékonyan felkarikázzuk, a spárgát kb. 0,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a petrezselyemzöld szárát felaprítjuk és egy fazékba tesszük. Ráöntünk 1 dl vizet, hozzáadjuk a sót és feltesszük a tűzre. Ezzel a módszerrel gyakorlatilag zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el az ételt, ugyanakkor a párolt hagyma jól megalapozza a leves ízét. Ha elfőtt a víz, akkor a spárga és a zöldborsó kivételével beletesszük a zöldségeket, és rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd felengedjük hideg vízzel. És itt jön a titok! Miután a vizet beleöntöttük, hajtsuk le takarékra a lángot, és nagyon lassan főzzük puhára a zöldségeket. Így a levesünk nagyon ízletes lesz, és a leve is szép átlátszó marad. Ha már majdnem megpuhultak a zöldségek, beletesszük a spárgát és a zöldborsót, és együtt főzzük még pár percig. A petrezselyemzöld apróra vágott levelét, illetve a csillagtésztát már csak akkor keverjük bele, miután a tűzről levettük. A tészta a forró levesben kb. 10 perc alatt megpuhul.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. aug. 15. 13:20
A "hajrá leves..." elkészítési módja és hozzávalói.