Adventi kocka recept
Az Adventi kocka hozzávalói:A sütéshez
1 db 25×39 cm-es tepsi
sütőpapír
A tésztához
10 dkg étcsokoládé
5 tk. instant kávépor (3 in1)
50 dkg puha vaj
csipetnyi só
45 dkg cukor
8 db tojás
50 dkg liszt
1 tasak sütőpor
1 ek. kakaópor
A tészta lekenéséhez
2-3 ek. vegyes ízű lekvár
2 csg tejszínes pudingpor
8 dl tej
15 dkg darált mogyoró
ízlés szerint cukor
2, 5 evőkanál zselatin
Az Adventi kocka elkészítési módja:
A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, az instant kávéport 3 ek. forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tésztát két adagra osztjuk. Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a csokoládés tésztát. Erre ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk és villával egyszer lazán megkeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni, de még melegen lekenjük 2-3 ek. lekvárral. A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, majd a még meleg, felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük, ekkor veszünk ki a krémből kb. 2 dl-re valót egy pohárba és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük. A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni, akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni. Kb 2 óra múlva kockákra vágjuk és tetszés szerint díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. okt. 5. 16:49
Az adventi kocka elkészítési módja és hozzávalói.