Tejkaramella szelet recept
A Tejkaramella szelet hozzávalói:9 db tojás
9 ek porcukor
9 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
Krém
3 tasak tej karamellás pudingpor (főzős)
8 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 ek cukor
Tetejére
0.5 l hulala
1 csomag habfixáló
5 dkg étcsokoládé
1 ek napraforgó olaj
A Tejkaramella szelet elkészítési módja:
Tésztája A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral. A lisztbe a sütőport elkeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük. A kikevert tojássárgához adjuk fokozatosan a sütőporos lisztet, és a felvert habot. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba). Amikor a piskóta kihűlt, kettőbe vágjuk. Krém A pudingporokat a tejben megfőzzük, ízlés szerint cukrozzuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A már kihűlt pudinghoz keverjük robotgéppel a kikevert margarinos porcukrot. Az alsó piskótára kenjük a pudingos krém felét, rátesszük a második lapot, és a maradék krémet rákenjük. Tetejére A hideg hulalát a habfixálóval kemény habbá verjük. Rákenjük a krém tetejére. A csokit az olajjal felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a már kész sütire. Így kapunk egy finom, tejkaramellás ízű mutatós sütit.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 35x30 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. okt. 4. 17:50
A tejkaramella szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.