Mogyorótorta nugátkrémmel recept
A Mogyorótorta nugátkrémmel hozzávalói:A bevonathoz
10 dkg csokoládé
2, 5 dl tejszín
A krémhez
5 db apróra vágott mogyoró
40 dkg nugátkrém vagy mogyorókrém
20 dkg kristálycukor
4 db tojássárgája
2 csomag vaníliás krémpudingpor
7 dl tej
40 dkg vaj
A piskótához
12, 5 dkg apróra vágott, pörkölt mogyoró
2 evőkanál rum
gyümölcskompót leve
12 dkg étcsokoládé
12, 5 dkg háztartási keksz
18 dkg kristálycukor
1 csomag vanillincukor
10 db tojás
A Mogyorótorta nugátkrémmel elkészítési módja:
A piskótához habosra keverjük a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, a darált kekszet, a mogyorót és a felvert tojásfehérjéket. Óvatosan összekeverjük és a masszát beleöntjük a vajjal kikent és zsemlemorzsával beszórt tortaformába, majd 175 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A kész piskótát egy éjszaka pihentetjük. Másnap három lapra vágjuk, és a lapokat a kompótlé és a rum keverékével átitatjuk. A krémhez összekeverjük a tojássárgájákat a pudingporral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk a cukorral, belefőzzük a pudingporos keveréket, és a kész pudingot lehűtjük. A nugátkrémet gőz fölött felolvasztjuk. A vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot és a folyékony nugátkrémet. Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, rátesszük a középső lapot, és azt is megkenjük. A krém tetejére rászórjuk az apróra vágott mogyorót, majd betakarjuk a felső piskótalappal. Felvert tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel díszítjük. Ha a mogyorótortát gyerekek számára készítjük, akkor a tésztába ne tegyünk rumot, a kész tortát cukor- vagy csokoládégyöngyökkel, színes gömböcskékkel vagy marcipánállatkákkal díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. okt. 2. 16:39
A mogyorótorta nugátkrémmel elkészítési módja és hozzávalói.