Belga vaníliás/csokis szarvacskák recept
A Belga vaníliás/csokis szarvacskák hozzávalói:1 csomag mélyhűtött leveles-vajas tészta (50dkg)
cukrászkrémhez:
6 tojássárgája
12dkg cukor
2 kk vaníliaesszencia vagy aroma
8dkg liszt
4dl tej
2dl tejszín
csokibevonathoz:
10dkg étcsokoládé
A Belga vaníliás/csokis szarvacskák elkészítési módja:
A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Kb 1, 5mm vékony téglalapra nyújtjuk úgy, hogy 1, 5cm széles, kb 60 cm hosszú csíkokat tudjunk belőle vágni. A cukrászkrémhez összekeverjük a sárgákat a cukorral és a vaníliával egy edényben, amihez hozzákeverjük a lisztet is. Egy másikban felforraljuk a tejet és a tejszínt. Ha kihűlt, akkor összeöntjük a másik edény tartalmával és lassú tűzün besűrítjük, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Hamar be fog sűrűsödni. A tésztacsíkokkal alulról, a szélesebbik felétől kezdve betekerünk 12 db kúp alakú fémformát (nem kell előtte semmivel bekenni!), egy felvert tojással lekenjük őket és meleg sütőben világos barnára sütjük őket, állítva. A formát még melegen vegyük ki a sütiből. Ebből a tésztamennyiségből nekem összesen 16db lett. A krémet még melegen, de ne forrón töltsük a tésztákba. Hagyjuk kihűlni, majd az étcsokit vízgőz felett felmelegítjük és kicsit le is hűtjük utána annyira, hogy kenhető, de már ne folyós állaga legyen. Bekenjük a csokival a szarvacskák alját és hagyjuk megderedni. Nagyon finom, nagyon mutatós süti Belgiumból!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. nov. 4. 04:47
A belga vaníliás/csokis szarvacskák elkészítési módja és hozzávalói.