Amúr tormamártással recept
Az Amúr tormamártással hozzávalói:50 dkg amúrszelet
1 dl fehérbor
4 dkg vaj
2 ek. liszt
2 ek. ecetes torma
1 mokkáskanál mustár
1 mokkáskanál cukor
0,5 db citrom
Az Amúr tormamártással elkészítési módja:
Az amúrszeleteket megsózom, kivajazott tűzálló tálban fehérborban 15 percig párolom. A vajat megforrósítom, belekeverem a lisztet, majd hozzáadom az ecetes tormát. A párolt hal levével felöntöm, és kevergetés mellett simára keverem. Hozzáadom a mustárt a cukrot, és citromlével ízesítem. Tálalás előtt a mártást ráöntöm az amúrszeletekre, és rizzsel, főtt krumplival kínálom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. máj. 16. 08:40
Az amúr tormamártással elkészítési módja és hozzávalói.