Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Amúr tormamártással recept

Amúr tormamártással recept

Az Amúr tormamártással hozzávalói:
50 dkg amúrszelet
1 dl fehérbor
4 dkg vaj
2 ek. liszt
2 ek. ecetes torma
1 mokkáskanál mustár
1 mokkáskanál cukor
0,5 db citrom


Az Amúr tormamártással elkészítési módja:
Az amúrszeleteket megsózom, kivajazott tűzálló tálban fehérborban 15 percig párolom. A vajat megforrósítom, belekeverem a lisztet, majd hozzáadom az ecetes tormát. A párolt hal levével felöntöm, és kevergetés mellett simára keverem. Hozzáadom a mustárt a cukrot, és citromlével ízesítem. Tálalás előtt a mártást ráöntöm az amúrszeletekre, és rizzsel, főtt krumplival kínálom.


Kategória: Halas ételek receptjei


Az amúr tormamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook