Fésűkagyló petrezselymes morzsával recept
A Fésűkagyló petrezselymes morzsával hozzávalói:20 friss tisztított fésűkagyló
20 dkg vaj
8 dkg fehér zsemlemorzsa
4 db fokhagymagerezd
A Fésűkagyló petrezselymes morzsával elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt a legalacsonyabb hőfokon. A kagylókról levágjuk a sötét erezetet, leöblítjük őket, papírtörlővel szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük őket. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a vaj felét, szórjuk bele a morzsát, az apróra vágott fokhagymát és lassú tűznél aranybarnára és ropogósra pirítjuk. Papírtörlőben melegen tartjuk. A serpenyőt töröljük ki. Két serpenyőre van szükségünk ahhoz, hogy egyszerre készüljenek el a kagylók. A maradék vajból 4-4 dkg-ot forrósítunk fel mindkét serpenyőben. A kagylókat közepes lángon 2 percig pirítjuk benne. Megfordítjuk és még 2 percig pirítjuk, míg puhák nem lesznek. A tányérra tesszük a kagylókat, megszórjuk a petrezselyemmel elkevert morzsával és citromszeletekkel díszítve tálaljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. máj. 5. 09:35
A fésűkagyló petrezselymes morzsával elkészítési módja és hozzávalói.