Lengyeles kelkáposzta recept
A Lengyeles kelkáposzta hozzávalói:80 dkg kelkáposzta
15 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
1 dl tejszín
6 dkg vaj
3 dkg zsemlemorzsa
A Lengyeles kelkáposzta elkészítési módja:
A kelkáposztát megtisztítjuk, és sós vízben majdnem puhára főzzük. A főzőléből kivéve leveleire szedjük, és szárazra itatjuk egy konyharuhával. Egy tepsit kikenünk 3 dkg vajjal, 2-3 levelet leteszünk az aljára, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk reszelt sajttal. Folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére káposztalevél kerüljön. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel, és a kelkáposzta tetejére öntjük, zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Rámorzsolunk a tetejére 3 dkg vajat, és 20 percig sütjük középmeleg sütőben.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. ápr. 29. 08:13
A lengyeles kelkáposzta elkészítési módja és hozzávalói.