Lengyel gombasaláta recept
A Lengyel gombasaláta hozzávalói:50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint szurokfű
3-4 szem tört szegfűbors
2 kiskanál ecet
2 evőkanál olaj
A Lengyel gombasaláta elkészítési módja:
A gombát megtisztítjuk és kisebb cikkekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. Kevés ecettel vizet forralunk, ebben megfőzzük a a gombát a hagymával együtt. Ha megfőtt, leszűrjük, tálba tesszük. Ízlés szerint ízesítjük sóval, őrölt borssal, tört szegfűborssal, és szurokfűvel, majd meglocsoljuk egy kiskanál ecettel és két evőkanál olajjal. Hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. ápr. 25. 08:13
A lengyel gombasaláta elkészítési módja és hozzávalói.