Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás szarvastokány recept

Gombás szarvastokány recept

A Gombás szarvastokány hozzávalói:
50 dkg szarvascomb
4 ek. olaj
1 fej hagyma
2 ek. paradicsompüré
2 dl fehérbor
10 dkg vargánya
10 dkg rókagomba
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
4 dkg liszt
2 dl tejföl
csipet kakukkfű
csipet só
csipet bors


A Gombás szarvastokány elkészítési módja:
Olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, ezzel tovább pirítjuk, majd belerakjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, szűkség szerint kevés borral meglocsoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított és jól megmosott vargányát és a rókagombát. Babérlevéllel és vágott petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, liszttel elkevert tejföllel sűrítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás szarvastokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook