Szarvastokány erdei gombákkal recept
A Szarvastokány erdei gombákkal hozzávalói:50 dkg szarvascomb,
3-4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál paradicsompüré,
2 dl fehérbor, 1
0-10 dkg vargánya és rókagomba,
1 babérlevél,
1 csokor petrezselyem,
4 dkg liszt,
2 dl tejföl,
kakukkfű,
őrölt bors,
só.
A Szarvastokány erdei gombákkal elkészítési módja:
A húst ceruzavastagságú csíkokra vágjuk és megmossuk. Olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, ezzel tovább pirítjuk, majd belerakjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, szűkség szerint kevés borral meglocsoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított és jól megmosott vargányát és a rókagombát. Babérlevéllel és vágott petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, liszttel elkevert tejföllel sűrítjük.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. jan. 12. 18:37
A szarvastokány erdei gombákkal elkészítési módja és hozzávalói.