Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Vadpástétom rakott makarónival recept

Vadpástétom rakott makarónival recept

Elkészítési idő 65 perc

Kalória 489 kcal

A Vadpástétom rakott makarónival hozzávalói:
60 dkg vadhús (őz, szarvas, nyúl),
1 dl olaj,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg fehérrépa,
10 dkg zeller,
5 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 g őrölt bors,
2 db babérlevél,
2 g szerecsendió,
1 dl tejföl,
5 dkg füstölt szalonna,
4 db tojás,
15 dkg makaróni,
5 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt,
só.


A Vadpástétom rakott makarónival elkészítési módja:
A vadhúst lábasba tesszük, megsózzuk, és forró olajjal leöntjük. A sárgarépát, fehérrépát, zellert, vöröshagymát, fokhagymát karikákra szeljük. Hozzáadjuk a húshoz, őrölt borssal, babérlevéllel, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Erős tűzön átpirítjuk, majd kevés vízzel felengedve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a zöldségekkel együtt ledaráljuk, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt, a kockákra vágott füstölt szalonnát és a tojást, majd jól összekeverjük. A makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. A lereszelt márványsajtot a makarónival és az olvasztott vajjal összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a habbá vert tojásfehérjét. Az őzgerincformát vajjal vastagon kikenjük, a makaróni egy részét az aljára tesszük, erre egy sor húsvagdalékot teszünk és elsimítjuk. A rétegezést kétszer-háromszor megismételjük úgy, hogy a forma tetején makaróni legyen. Vízfürdőbe téve, középmeleg sütőben 30-35 percig pároljuk. A pástétomot tálra borítjuk és felszeletelve, reszelt sajttal gazdagon megszórva tálaljuk.


Kategória: Vadételek receptjei


A vadpástétom rakott makarónival elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook