Hargitai sertésborda recept
75 perc
631 kcal
50 dkg sertéskaraj,
12 dkg zsír,
10 dkg vöröshagyma,
30 dkg sertéshús,
3 g törött bors,
2 g majoránna,
15 dkg füstölt kolbász,
4 db savanyú káposztalevél,
20 dkg füstölt szalonna,
80 dkg savanyú káposzta,
1 csomó kapor,
4 dkg liszt,
4 dl tejföl, só.
A Hargitai sertésborda elkészítési módja:
A sertéskarajból négy egyforma nagyságú 10-12 dkg-os szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Kevés zsírban a hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. A sütésből visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, hozzáadjuk a ledarált sertéshúst, sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük és megpároljuk. Amikor kihűlt, négy részre osztva a hússzeletek tetejére halmozzuk, erre tesszük a vékony szeletekre vágott füstölt kolbászt. Ezután savanyú káposztalevelekbe burkoljuk, és vékony zsineggel átkötjük. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, lábasba téve kiolvasztjuk, hozzátesszük a kimosott, szálas savanyú káposztát, megsózzuk, kevés vízzel felengedjük, és a tetejére rakjuk a káposztába burkolt hússzeleteket. Lefedve, nem erős tűzön készre pároljuk. Ezután a hússzeleteket kiszedjük, a zsineget eltávolítjuk. Az apró káposztába keverjük a megvágott kaprot, és tejfölös habarással sűrítve, néhány percig forraljuk. Tálaláskor a káposztára helyezzük a káposztalevélbe burkolt hússzeleteket, kevés tejföllel leöntjük és friss, vágott kaporral megszórjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: b9662b68b3, 2008. dec. 13. 13:37
A hargitai sertésborda elkészítési módja és hozzávalói.