Savanyú káposztás borda recept
90 perc
448 kcal
60dkg sertéskaraj(4szelet)
40dkgsavanyú szálas káposzta
15dkg füstölthús
1kis fej vöröshagyma
2babérlevél
6ek.olaj
1csapott ek.liszt
1csipet köménymag
majoránna
fűszerpaprika
pici só
A Savanyú káposztás borda elkészítési módja:
A káposztát, ha túl savanyú,izlés szerint mosd át.Forró oljban futtasd meg az apróla vágott hagymát,majd tedd hozzá a káposztát,a kockára vágott füstölt húst,a köményt,és a babérlevelet.Csak óvatosan sózd(a káposzta, és a hús is sós)önts alá kevés vizet,és lassan párold...ha kell pótold a vizet. Amikor a káposzta majdnem puha,kevés olajon pici liszttel csinálj rántást,keverd a káposztába,és puhulásig főzd. A hús szeleteket szórd meg só,majoránna,és fűszerpaprika keverékkel,majd a maradék felforrósított olajban süssd meg.Tedd a káposztára,és úgy kínáld.A hús mellé adhatsz a serpenyőben visszamaradt pecsenyezsíron megforgatott,főtt burgonyát.
Jujj, nagyon finom,és étvágy gerjesztő!!!!
Száraz fehér bor,vagy rose illik hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: monee1, 2008. jan. 6. 17:04
A savanyú káposztás borda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.