Szederrel töltött sertéskaraj recept
100 perc
A Szederrel töltött sertéskaraj hozzávalói:
60 kg csont nélküli karaj
30 dkg szeder
20 dkg gépsonka
70 dkg erdei gomba (szegfűgomba, vargánya, rókagomba)
1 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
1 dl fehérbor
1 dl olívaolaj
A Szederrel töltött sertéskaraj elkészítési módja:
A karajt hosszában félbevágjuk, kinyitjuk, és kiklopfoljuk, sózzuk. Az így elkészített hús közepére elterítjük a szeletelt gépsonkákat, majd erre elosztjuk a szedret, és henger alakúra felcsavarjuk. Sütőfóliába tekerve 180 Celsius-fokos sütőben 1 órát sütjük. Közben elkészítjük a gombaragut: a vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szegfűgombát egészben és a darabolt vargányát és rókagombát, sózzuk borsozzuk, ráöntjük a fehérbort, és készre pároljuk.
Vigyázzunk, hogy a gombák szét ne párolódjanak!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Cilumiluci, 2010. szept. 3. 17:54
A szederrel töltött sertéskaraj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.