Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szederrel töltött sertéskaraj recept

Szederrel töltött sertéskaraj recept

Elkészítési idő 100 perc

A Szederrel töltött sertéskaraj hozzávalói:
60 kg csont nélküli karaj
30 dkg szeder
20 dkg gépsonka
70 dkg erdei gomba (szegfűgomba, vargánya, rókagomba)
1 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
1 dl fehérbor
1 dl olívaolaj


A Szederrel töltött sertéskaraj elkészítési módja:
A karajt hosszában félbevágjuk, kinyitjuk, és kiklopfoljuk, sózzuk. Az így elkészített hús közepére elterítjük a szeletelt gépsonkákat, majd erre elosztjuk a szedret, és henger alakúra felcsavarjuk. Sütőfóliába tekerve 180 Celsius-fokos sütőben 1 órát sütjük. Közben elkészítjük a gombaragut: a vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szegfűgombát egészben és a darabolt vargányát és rókagombát, sózzuk borsozzuk, ráöntjük a fehérbort, és készre pároljuk.

Vigyázzunk, hogy a gombák szét ne párolódjanak!


Kategória: Húsételek receptjei


A szederrel töltött sertéskaraj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook