Kacsamelles szendvics majonézes aszalt gyümölcsökkel recept
A Kacsamelles szendvics majonézes aszalt gyümölcsökkel hozzávalói:2 db kacsamell filé
csipetnyi só
csipetnyi őrölt bors
2 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
3 dl majonéz
8 szelet fonott kalács
fél csokor petrezselyem
A Kacsamelles szendvics majonézes aszalt gyümölcsökkel elkészítési módja:
A filézett kacsamellek bőrét beirdaljuk a húsig. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük. Mustárral bekenjük, majd néhány órát hűtőszekrényben hagyjuk pácolódni. Egy tepsit olajjal kikenünk, beletesszük bőrös felükkel felfelé a húsokat és előmelegített sütőben 190 ˚C-on szép pirosra sütjük. A darabokra vágott aszalt gyümölcsöket tálba tesszük, majonézzel összekeverjük, hűtőszekrényben néhány órát hűtjük. A fonott kalács szeleteket megkenjük a majonézes gyümölcsökkel, rátesszük az átlósan vékony szeletekre vágott kacsamellet és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. máj. 4. 08:50
A kacsamelles szendvics majonézes aszalt gyümölcsökkel elkészítési módja és hozzávalói.