Házi kürtőskalács recept

1 kg liszt
10 dkg Rama margarin
1db tojás
1 dkg só
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg élesztő vagy egy csomag porélesztő
0,5 l tej
1 citrom reszelt héja
fahéj, dió, cukor a forgatáshoz
A Házi kürtőskalács elkészítési módja:
Az élesztőt, pici cukorral langyos tejbe felfuttatjuk. A Rama margarint megolvasztjuk. A lisztet és a többi száraz hozzávalót összekeverjük. Az élesztős tejet hozzá adva jól összedolgozzuk, dagasztjuk. 45 – 50 percig pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, már nem dolgozzuk újra át csak szétnyújtjuk ujjnyi vastagra. 5-cm széles csíkokra vágjuk. Jól beolajozott hengerre tekerjük. Picit fedjék egymást és két vége alá legyen hajtva. A tészta külsejét is megolajozzuk és jól meghempergetjük cukorba. Aranybarnára sütjük. Még melegen cukrozatlan dióba, vagy fahéjba forgatjuk. (De lehet kókuszreszelék is, vagy csoki)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0097d6c444, 2013. nov. 3. 18:21
A házi kürtőskalács elkészítési módja és hozzávalói.