Mexikói szelet recept
30 perc
A Mexikói szelet hozzávalói:
A tésztához
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
22 dkg Rama
15 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja
2 evőkanál tej
A töltelékhez
az egyik lap összetörve
2 dl tej
3 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
10 dkg puha Rama
0,5 dl rum
2 evőkanál baracklekvár
4 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
A Mexikói szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük és összegyúrjuk, ezután három részre osztjuk. Mindegyik darabból egy-egy 22x32 cm-es lapot nyújtunk a lisztezett gyúrótáblán. A tepsi hátuljára fektetjük a tésztalapokat, majd előmelegített sütőben 210 °C-on kb. 10 perc alatt világosra sütjük. A sütőből kivéve a tésztalapokat, egy vékony kés segítségével lecsúsztatjuk őket egy tálcára. A kevésbé szépen sikeredett lapunkat egy tálban összetörjük körömnyi darabokra. A tejet összekeverjük a kétféle cukorral, langyosra melegítjük, majd az összetört tészta darabokra öntjük a felét. Felrázzuk a tál aljának a tartalmát és az ott megbújt száraz tésztadarabokat is megáztatjuk a tej maradékával. Ezután a többi töltelékhez valót kikeverjük, majd összeforgatjuk a megáztatott tésztával. Egy tálcán a két lap közé simítjuk az elkészült tölteléket egyenletes rétegben. Lefedjük egy másik egyenes tálcával és némi súlyt (kb. 1-2 kg) is teszünk rá. Mivel hűtőbe kell tenni legalább 5-6 órára, csinálhatjuk úgy is, hogy a súlyt a hűtőben levő dolgok képezik, ezeket pakoljuk a felső tálcára. A két tálca közötti préselésre azért van szükség, hogy szép egyenletes felületet kapjunk, mind a külső, mind a belső felületeknél. A hűtési idő lejárta után kiszabadítjuk a sütit és fűrészfogú késsel ostyaszelethez hasonló darabokra vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0097d6c444, 2013. okt. 31. 12:29
A mexikói szelet elkészítési módja és hozzávalói.