Pehelykönnyű túrós pite recept
90 perc
A Pehelykönnyű túrós pite hozzávalói:
4 tojas
15 dkg vaj vagy margarin
5 dkg elesztö
30 dkg liszt
75 dkg turo
25 dkg porcukor
1 csomag vanilias cukor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt heja
A Pehelykönnyű túrós pite elkészítési módja:
A 4 tojassargajat 15 dkg vajjal vagy margarinnal habosra keverjük.Hozzaadjuk a tejben megfuttatott elesztöt es a lisztet.Alaposan kidolgozzuk.Ket reszre osztjuk ezt a retesteszta kemenysegü tesztat.Az egyiket kinyujtva kibelelünk vele egy tepsit. Attörjük a turot es a porcukorral,vanilias cukorral simara keverjük.Izesitjük a mazsolaval,citromhejaval,vegül hozzaadjuk a 4 tojas felvert feherjet es egy evökanal lisztet.A tesztaval kibelelt tepsibe öntjük es a masik tesztacipot kinyujtva,lefedjük vele a turokremet. 1 orat pihentetjük,majd forro sütöbe tesszük,de a tüzet sütes közben mersekeljük.A meg meleg teszta tetejet porcukorral hintjük. Nagyon finom es szep sütemeny.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4423e63349, 2007. aug. 13. 10:03
A pehelykönnyű túrós pite elkészítési módja és hozzávalói.